UNIUNEA EUROPEANA
GUVERNUL ROMANIEI
Investim in mediu. Credem in viitor.
ARIA NATURALA PROTEJATA
MAGLAVIT
INSTRUMENTE STRUCTURALE
2007-2013
Proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala
Descrierea ariei protejate Specii protejate

Pescărușul albastru (Alcedo atthis) este o pasăre care face parte din familia Alcedinidae reprezentată printr-o singură specie în Europa Centrală.

Anthus campestris face parte din Familia MOTACILLIDAE. Aceasta familie este inrudita de aproape cu cea a Ciocarliilor; ele se aseamana, indeosebi in felul cuibaritului, dar si exterior, cum spre exemplu Fasele cu Ciocarliile de camp. Remigele secundare prelungite, formeaza un caracter al ambelor familii; pe de alta parte insa, aceste pasari se apropie de Sylviidae prin aceea ca naparlesc de doua ori pe an – primavara si toamna.

Aquila pomarina - acvila țipătoare mică
 
Este o specie de acvila de talie medie, cu aripi late si coada relativ scurta. Femelele sunt putin mai mari decat masculii, diferenta care se remarca doar cand se observa cuplul impreuna.
 
 
 

Generalitati: Ardea purpurea (Starcul rosu) este oaspete de vara la noi in tara, specie protejata, amenintata cu disparitia pe scara globala.

Descriere: Coloritul este brun-roscat, cu nuantele de  rosu-purpuriu in penaj. Are gatul foarte lung si subtire, cu pene lungi  pe ceafa palid – ruginii. In zbor, curbura gatului este putin rotunjita  in forma de "S". Ca talie, comparativ cu barza, este mai mic. In caz de pericol se camufleaza intr-un mod asemanatoar cu buhaiul de balta. Se hraneste cu peste, mici amfibieni.

GeneralitatiArdeola ralloides - Starcul galben este o specie amenintata pe scara globala, prezenta in Romania ca oaspete de vara indeosebi in Delta Dunarii.

Descriere: (40 - 49 cm). Culoarea penajului este in general galbui spre rosiatic, abdomenul albicios, spatele prezinta dungi longitudinale negre – cafenii pe un fond al coloristicii penajului galben – cafeniu. Picioarele sunt verzui.

Aythya nyroca - Raţa roşie
Este o raţă de dimensiuni relativ mici (lungimea totală – 40 cm, anvergura – 66 cm) cu dimorfism sexual : masculul are penajul roşu-maroniu închis, cu ochi albi, pântece şi subcodale albe (caractere particulare); femela este maro-cenuşie cu ochi negri, pântece şi subcodale albe (deşi de la distanţă se aseamănă cu raţa moţată se deosebeşte de aceasta prin ciocul mai lung sur-negricios, creştetul mai înalt, dunga de pe aripa şi culoarea albă a subcodalelor).